2009. október 7., szerda

Öt perces süti kicsit másképp

Hosszú kihagyás után megint kedvem támadt sütögetni. Igazából nem igaz, voltak kísérleteim, de nem igazán tetszett a végeredmény. Kipróbáltam a híres-neves bögrés, öt perces sütit, és nem voltam tőle elragadtatva. :/
Az első a kukában landolt, miután csont száraz lett. A másodikhoz már kutattam a blogokon az eredeti recept után, és amit megtaláltam, bár édesebb volt, kevesebb percig is kellett mikrózni, én még mindig nem voltam tőle elvarázsolva. Csak a fele volt ehető, ami könnyen ki is csúszott a bögréből, a másik fele viszont szárazon bent ragadt a bögrében, így nem csak én ettem sütit, hanem a kukát is jól lakattam.
Ma azt gondoltam, hogy ez nem járja. Maga a süti finom lenne. Szerintem az a bögrében sütés a ludas, azért nem lesz olyan, mint kellene. Szóval úgy döntöttem, hogy a receptet átvariálom, és inkább sütőben sütöm, mert ott jobb az eloszlás, és egyenletesen sül meg. :)

Hozzávalók:

8 ek liszt
1 mk púpozott sütőpor
7 ek porcukor
4 ek kakaópor
2 tojás
3 ek tej
3,5 ek hideg víz
6 ek olaj
3 ek baracklekvár
1 körte

Ezt mind egy tálban összekevertem, majd nem a hagyományos muffin tepsiben, hanem a nagyobb, szélesebb, kosárka formájúba kapszlikat pakoltam, belekanalaztam a tésztát, a tetejére 4 kocka körtét dobáltam, és 180 fokon készre sütöttem. A próbához nem fogpiszkálót használtam, hanem mindig megráztam kicsit a tepsit. Amikor már nem mozgott a süti teteje kivettem, ugyanis a közepét meghagytam egy kicsit folyósra.
Amint kicsit kihűlt, lehet is fogyasztani.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá! =)

Szerk: Az én kritikus mamám azt mondta, hogy isteni lett. *.*