2009. szeptember 11., péntek

Áfonyás csokis keksz

Azt hiszem, hogy a következő Tornerans talira ezt a sütit fogom megsütni. =) Egyszerű és finom, a tea mellé pedig tökéletes lesz. ^^



Hozzávalók:

50g kockákra vágott vaj vagy margarin, plusz valamennyi a tepsi kikenéséhez
150g finomliszt
másfél tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj, nem muszáj, ha valaki nem szereti
90g cukor
120ml zsíros tej
120g dobozos, friss áfonya
1/2 bögre tört fehér csokoládé, esetleg csokicseppek, amik nem olvadnak el sütés közben

Elkészítés:

190 fokon melegítsük elő a sütőt (gázsütő 5-ös fokozat). Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit. Szitáljuk egy edénybe a lisztet, sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat vagy margarint, míg az eglsz durva morzsakupacra nem emlékeztet, majd keverjük hozzá a cukrot.

Adjuk hozzá a tejet, áfonyát valamint a csokitörmeléket, s vegyítsük el a hozzávalókat; elég ragacsos tésztát fogunk kapni. A tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, s 20 percig süssük, míg szép aranybarna színt nem kap, s tapintásra rugalmas lesz. Néhány percig hagyjuk tortarácson kihűlni.

Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy nem muszáj nagy kekszeket kisütni, lehet kis falatnyi kupacokat is csinálni, így aprósütemény lesz belőle, de a minőségén és az ízvilágán persze szemernyit sem változtat. ;)

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése