2009. szeptember 6., vasárnap

Csokifelfújt *.*

Nem véletlenül vannak ott a csillogó szemek. :P Ezt a receptet egy könyvben találtam, és elmondhatom, hogy isteni finom a süti. De ahhoz, hogy csak hat darab lesz belőle a végén, kicsit drágának találtam az elkészítését. :)



Hozzávalók 6 személyre:

25dkg darabokra tört félédes csokoládé
1 bögre sűrű főzőtejszín
6 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
1 bögre cukor
1/4 bögre finomliszt
átszitált porcukor - ízlés szerint

Elkészítése:

Tegyük a csokoládét, valamint a tejszín felét egy forrásban lévő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe. Állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Vegyük le az edényt a lábasról, és hagyjuk kissé kihűlni.
Tegyük a tojássárgáját, valamint a cukrot egy tiszta edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos nem lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, valamint a maradék tejszínt. Keverjük, míg az összes hozzávaló elvegyült.
Tegyük egy lábasba a tojássárgájás masszát, s közepes lángon állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, vagy míg a massza besűrűsödik. Vegyük le az edényt a tűzről és keverjük hozzá a csokoládés masszát.
Tegyük a tojásfehérjét egy tiszta edénybe, s verjük fel keményre. Öntsük a csokoládés masszához. A tésztát tegyük hat darab kivajazott és becukrozott, 1 bögre űrtartalmú felfújtas edénybe. 190 fokon (gáztűzhelyen 5-ös fokozat) 25 percig süssük, vagy míg a szuflék felfújódtak. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése