2009. szeptember 6., vasárnap

Eperjoghurtos - fehér csokis muffin

Ez azon receptek közül való, amelyet én állítottam össze. =)

Hozzávalók:

25dkg liszt
2,5kk sütőpor
0,5kk szódabikarbóna
1 tojás
13dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1dl olaj
2db epres joghurt (kicsi)
1dl tej
1 tábla fehér csoki

Tetejére:

2-3dl tejszín (főző)
2 tábla tejcsokoládé
színes torta dara

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a tojást a porcukorral robotgéppel felverjük, közben az olajat, a joghurtot és a tejet is hozzáadjuk. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd a kis darabokra kockázott fehér csokoládét is beleforgatjuk a masszába. Fontos, hogy ne akarjuk szépre kikeverni, a tészta akkor jó, ha ragacsos és csúnya.
A muffin tepsit kibéleljük kis kosárkákkal, ha nincsen, akkor alaposan kikenjük vajjal, és a formákba adagoljuk a tésztát. Sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt, vagy fogpiszkálópróba esetén készre sütjük.
Közben vízgőz felett egy tálban megolvasztjuk a két tábla tejcsokoládét és hozzáadjuk a tejszínt és addig kevergetjük, míg kész masszát nem kapunk. Utána félre tesszük egy kicsit hűlni, de többször meg kell kevergetni ezután is, nehogy megdermedjen.
A kész muffinokat egy tálra tesszük ki, megkenjük a tetejüket ezzel a tejszínes csokoládéval és megszórjuk színes tortadarával.

Jó étvágyat kívánok hozzá! ^_^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése