2009. szeptember 6., vasárnap

Fekete-fehér pite

Imádok minden olyan sütit, ami márványos. Ez is egy olyan lesz. ;)



Hozzávalók:

A tésztához:
2 tojásfehérje
1/2 bögre cukor
20dkg kókuszreszelék
1/4 bögre átszitált finomliszt

A fekete-fehér töltelékhez:
2 tojássárgája
3/4 bögre sűrű tejszín
17dkg étcsokoládé
2ek konyak vagy brandy
17dkg fehér csokoládé
2/3 bögre tejföl

A málnamártáshoz:
1 bögre málna
1ek porcukor

Elkészítése:

Tegyük a tojásfehérjéket egy tálba, és verjük habbá, de ne legyen túl kemény. Fokozatosan tegyük hozzá a cukrot. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. vajazzunk ki egy 25cm átmérőjű, levehető aljú vajastésztakosárkát, s nyomkodjuk a tésztát az aljára, valamint az oldalára. 180 fokos sütőben (gázsütőnél 4-es fokozat) süssük 20-25 percig, vagy míg szép aranybarna színt kap. 5 percig hagyjuk a formában állni, majd vegyük ki és helyezzük tortarácsra. Hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez tegyük a tojássárgáját, valamint a tejszínt egy hőálló edénybe, melyet egy lábas forrásban lévő víz főlé helyeztünk. Keverjük, míg besűrűsödik és halványsárga lesz. Keverjük bele az étcsokoládét és a brandyt, majd kavargassuk, míg a csokoládé elolvad. Vegyük le az edényt a lábasról és tegyük félre. Hagyjuk kihűlni.
Tegyük a fehér csokoládét, valamint a tejfölt egy hőálló edénybe, melyet egy lábas forrásban lévő víz főlé helyeztünk, és állandó kavarás mellett melegítsük, míg a massza egyneművé válik. Vegyük le az edényt a lábasról és tegyük félre. Hagyjuk kihűlni.

A kétféle csokoládémasszát váltakozva kanalazzuk a kész tésztába, majd egy nyárs vagy villa segítségével kicsit kavarjuk meg a masszát, hogy márványos hatást érjünk el. Hűtsük két óra hosszáig, vagy míg a töltelék megdermed.

A szószhoz a málnát tegyük aprítóba vagy turmixgépbe, s turmixoljuk, míg teljesen pépes masszát kapunk. Passzírozzuk át a pürét egy szitán, hogy eltávolítsuk a magokat, majd keverjük bele a porcukrot. A pitével tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése