Ezzel is már lehet spórolni az alapanyag árán. =)
Hozzávalók:
15-20 levél bazsalikom
fél pohár olivaolaj, ha túl sűrű lesz a végén, akkor lehet még hozzá adni
1 gerezd fokhagyma, de lehet por is, ha esetleg valakinek érzékeny a gyomra
5-7 dkg fenyőmag
5dkg reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
A fenyőmagot megpirítjuk egy serpenyőben olaj nélkül, hogy egy kis színt kapjon és jobban kijöjjön az íze és illatos legyen. Ha ez készen van, akkor vagy mozsárban pépessé zúzzuk, vagy turmixba tesszük az összes hozzávalót, és rövid ideig turmixoljuk. Ahogyan írtam, ha esetleg sűrű a pesto, lehet még hozzátenni egy kevés olívaolajat.
Ha készen vagyunk vele, piríthatunk kenyeret és megkenhetjük a frissen készített pestonkkal, vagy főzhetünk ki tésztát, és arra tehetjük a szószunkat.
Jó étvágyat kívánok hozzá! =)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése