2009. szeptember 7., hétfő

Pesto

Azt hiszem, hogy vegetáriánusként is mondhatom magamat ínyencnek. Az egyik kedvenc ételem, amit könnyű elkészíteni, az nem más, mint a pesto. A boltban elég drága, egy kis üveg, 190-250g között úgy 600 és 1000 Ft. között mozog, attól függ, hogy milyen minőségű és márkájú pestot választunk. Én ajánlani tudom, hogy érdemesebb, ha saját magunk termesztünk bazsalikomot, ami ugye a szósz alapja. És ehhez nem szükséges, hogy saját kertünk legyen, elég egy cserép is. ^^
Ezzel is már lehet spórolni az alapanyag árán. =)

Hozzávalók:

15-20 levél bazsalikom
fél pohár olivaolaj, ha túl sűrű lesz a végén, akkor lehet még hozzá adni
1 gerezd fokhagyma, de lehet por is, ha esetleg valakinek érzékeny a gyomra
5-7 dkg fenyőmag
5dkg reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

A fenyőmagot megpirítjuk egy serpenyőben olaj nélkül, hogy egy kis színt kapjon és jobban kijöjjön az íze és illatos legyen. Ha ez készen van, akkor vagy mozsárban pépessé zúzzuk, vagy turmixba tesszük az összes hozzávalót, és rövid ideig turmixoljuk. Ahogyan írtam, ha esetleg sűrű a pesto, lehet még hozzátenni egy kevés olívaolajat.

Ha készen vagyunk vele, piríthatunk kenyeret és megkenhetjük a frissen készített pestonkkal, vagy főzhetünk ki tésztát, és arra tehetjük a szószunkat.

Jó étvágyat kívánok hozzá! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése