2009. szeptember 6., vasárnap

Görög vaníliás sütemény

Ez egy isteni finom görög sütemény, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert az elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény meg nagyszerű. :D

Hozzávalók:

1l tej
11,5dkg vaj
9,4dkg durum liszt
13,4dkg cukor
4 tojás (2 egész és 2 sárgája)
2tk vaníliás cukor

Elkészítése:

Egy lábasban külön felforraljuk a tejet, egy másikban megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lisztet. Ezt alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és ezzel is elkeverjük. Figyeljünk oda, nehogy leégjen. Míg elkeverjük, addig akár le is húzhatjuk a tűzről. Ha ez is megvan, ráöntjük a felforrt tejet és addig keverjük ezt a tűzön, míg kicsit be nem sűrűsödik. Közben a két tojást meg a két sárgáját kicsit felverjük villával, és ha az előbb említett egyveleg kicsit sűrűsödni kezd, akkor abból először kimerünk egy kicsit a tojásba, és elkeverjük vele, nehogy a krémhez adva a tojás megfőjön, vagy összehúzza a krémet. Ezután óvatosan és lassan hozzáadjuk a tojást a krémhez és folyamatosan keverjük. Amikor látjuk, hogy a krém szép sűrű, hozzáadjuk a két teáskanál vaníliás cukrot, kettőt-hármat keverünk rajta, és a krémünk el is készült.
Ezt a krémet két nyers leveles tészta közé öntjük, és a sütőben megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése