2009. szeptember 7., hétfő

Omlett Amelie módra

Ezt az ételt nagyon szeretem, sőt, büszkén kijelenthetem, hogy a papám is rákapott anno erre, de csak akkor volt hajlandó megenni, ha én csináltam. =)
Nem bonyolult, és kimondottan laktató. És finom. *.*

Hozzávalók:

3 tojás
3ek liszt
3ek tej
1 kis konzerv kukorica
paradicsom
olivaolaj

bors
bazsalikom
reszelt sajt

Elkészítés:

A tojássárgáját és a fehérjét külön választjuk. A sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadjuk a három evőkanál lisztet és a három evőkanál tejet és ezt szépen egynemű masszává keverjük.
A három tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd finoman és óvatosan a tojás sárgás masszába forgatjuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd a leöblített, kis margarinon és vegetán megpárolt kukoricát és a masszához adjuk, majd egy magasabb serpenyőbe olajat vagy margarint olvasztunk, és beleöntjük a masszát.
És itt jön a kicsit neheze. Nem szabad megkeverni, hagyni kell, hogy az alja kicsit odakapjon, vagyis kérge legyen, és félig megsüljön. Ezután ügyesen meg kell fordítani, a lényeg, hogy egyben maradjon az omlettünk, és ne törjön szét. Amikor teljesen megsült, egy lapos tányérra csúsztatjuk ki.
Egy nagyobb vagy két kisebb paradicsomot apróra felkockázunk, sózzuk, kicsit borsozzuk és megszórjuk kevés bazsalikommal és cseppentünk rá egy kis olívaolajat. Ezt jól összekeverjük, majd az omlett egyik felére kanalazzuk, a másik felét ráhajtjuk, és a tetejét megszórjuk egy kis reszelt sajttal.

Ha a mennyiséget szeretnénk növelni, akkor arra kell odafigyelni, hogy a tojás számával mindig egyenes arányosan nő a tej és a liszt is. Szóval, ha négy tojásból szeretnénk elkészíteni az omlettet, akkor négy kanál tejet és négy kanál lisztet adunk hozzá. ^^

Jó étvágyat kívánok mindenkinek! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése